Велико чудо Мајке Божије у Сирији

Децембра 2004. године Саудио-арабијац, муслиман, појавио се пред неколико новинских агенција да би испричао следећи невероватан догађај који је искусио и који је промениоњегов живот (ова прча је пренета преко ТВ и радио станица, Интернета, и раширена у свим средствима информисања широм целе Саудијске Арабије, Сирије, Палестине, и сигурно у свим суседним државама).

Пре неколико гoдина, овај човек се оженио веома богатом муслиманком, али нероткињом. Како су године пролазиле, и упркос свим њиховим напорима и великим трошковима лечења, они су остали бездететни. Његови родитељи су му саветовали да се ожени другом женом (пошто локални закон дозвољава до 4 брака).

Иако изморен од свега, забринут, и сломљен он не прихвата родитељски савет, него са својом женом, путује на одмор у Сирију. Тамо, они изнајмљују ауто са возачем који је уједно био и водич по местима која су планирали да посете.

Како је одмор одмицао, возач је приметио да је Саудио-арабијски пар пун горчине, патње и жалости. Зближивши се са њима,он их је бојажљиво питао зашто изгледају тако утучено; да није зато што су незадовољни његовом услугом?

Пар се поверио возачу да је разлог њихове несреће то што не могу да имају деце. Онда им је возач, који је исто био муслиман, рекао да у Сирији Православни хришћани имају манастир Пресвете Богородице, и многи људи који немају деце пронађу уточиште код Њене чудотворне иконе.

Они оду у манастир и добију уље из кандила које гори пред чудотворном иконом. А онда "Марија" даје хришћанима према њиховој вери, шта они желе. Видно узбуђени, Саудио-арабијац и његова жена замолили су возача да их одвезе до манастира "Владичице хришћана" у Сајднају и обећали су: "Ако добијемо дете, онда ћу се ја вратити овде и даћу теби 20.000 долара, а манастиру 80.000".

Они су отишли у манастир и поступили су као што им је наложено.

Касније, вратили су се у своју домовину и после неког времена жена је остала трудна. После одређеног времена,она је родила предивног дечака.То је истинито чудо наше Владичице Богородице!

Убрзо пошто се његова супруга породила, Саудио-арабијац се враћа у Сирију да испуни обећање које је дао. По његовом доласку он је позвао истог возача и замолио да се нађу на аеродрому у Дамаску. Али возач,лукав и покварен, убедио је своја два пријатеља да оду са њим на аеродром, да сачекају богатог Саудио-арабијца, узму његов новац и да га убију.

Он је, док су га возили, не знајући да су планирали да га убију, обећао и пријатељима возача да ће и њима дати по 10.000 долара. Они незадовољни овим, скрећу са пута који води ка манастиру, одлазе у пусто место и убијају Саудио-арабијца, одсецајући његову главу и комадајући друге делове тела (руке, ноге).

Заслепљени страшћу и савладани ужасним чином који су управо починили, они стављају његове телесне остатке у пртљажник аута, плашећи се да их оставе ту. После узимања његовог новца, сата и свега што је имао,они траже друго још пустије место да баце тело.

На главном путу, на сред пута, њихов ауто се гаси. Три човека излазе да утврде зашто је мотор стао. Један пролазник стаје да им помогне, али они, уплашени да њихов страховити чин не буде откривен, праве се да им није потребна никаква помоћ. Пролазник одлазећи примећује крв како капље са задње стране аута и зове полицију да интервенише јер му је цела сцена, са ова три човека, изгледала сумњиво.

Полиција долази и угледавши крв испод аута, и на путу, наређује да се пртљажник отвори. Када су отворили пртљажник, гле чуда, Саудио-арабијац је изашао напоље, више него очигледно и чудесно жив, у пуној снази, и рекао им: "Баш сада, Пресвета је завршила ушивање мог врата, овде десно (показује им простор своје Адамове јабуке), пошто је претходно зашила моје остале делове тела".

Видећи ово, три криминалца су одмах изгубила разум - полудевши. Полицајци су их привели, а криминалци су почели бунцати како није могуће да Саудијо-арабијац кога су они убили, и одсекли му главу, буде жив.

Саудио-арабијац је дошао на клинику да прође испитивања лекара који који су потврдили и посведочили да су шавови који су сачињени веома савршени и нови,па је то потврдило чудесност догађаја. Саудио-арабијац је дошао на клинику да прође испитивања лекара који који су потврдили и посведочили да су шавови који су сачињени веома савршени и нови, па је то потврдило чудесност догађаја. Шавови су били, а и још су видљиви!

Када је Саудио-арабијац изашао из пртљажника он је видео, буквално, себе поново састављеног, што он непрекидно тврди и исповеда - да је ПРЕСВЕТА вратила његово тело и васкрсла га уз помоћ Њеног Сина.

Одмах после овога, позвао је своје сроднике да дођу у Сирију и они су отишли заједно у манастир Пресвете Сајданске Богородице и принели молитве, хвале и слављења, и уместо 80.000 долара, дао је 800.000 долара Пресветој Богородици.

Данас, кад овај човек прича детаље овог огромног чуда, он почиње речима: "Када сам био муслиман десило се ово..." што указује да он више није муслиман, нити ико у његовој породици. И ТЕШКО ОНОМЕ КО У ОВУ ПРИЧУ НЕ ПОВЕРУЈЕ!

Контакт

 

Иконописна радионица Иконија плус

Телефон+381 65 9907997